Acne

Acne är ett vanligt problem framförallt i ungdomen men även bland vuxna. När acne uppstår är det flera olika faktorer som påverkar, en överproduktion av talg i kombination med tilltäppta talgkörtlar och bakterieväxt. Även ärftliga faktorer har betydelse.  Genom kemisk peeling med Aha-syror ser man en gynnsam effekt på acne. Peelingen öppnar upp huden och har både en djuprenande effekt men också en förebyggande effekt.  För bästa resultat bör man fortsätta med behandling hemma i form av medicinska hudvårdsprodukter.

Roseacea

Rosacea är en hudåkomma som drabbar vuxna efter 20 års ålder. Ungefär 10-15% av alla skandinaver drabbas av rosacea i en eller annan form. Till skillnad från akne drabbar rosacea nästan enbart ansiktet.
Rosacea kan visa sig på olika sätt, från mindre utslag och blemmor till större bölder, rodnad och ytliga blodkärl. En del patienter med rosacea drabbas enbart av ytliga kärl och rodnad som i sig kan variera beroende på yttre faktorer. Roseacea kan lindras med speciella kemiska peelingar samt produkter för hemmabruk.

Share This