MIMIKRYNKOR / BOTOX och AZZALURE

Muskelavslappnande medel – reducerar rynkor och fina linjer

Varje gång du skrattar, blir arg eller kisar spänns den underliggande ansiktsmuskulaturen vilket framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Då hudens elasticitet minskar, som ett resultat av stigande ålder, tenderar dessa uttrycksrynkor och linjer att bli kvar och synas även efter ansiktsuttrycket övergått. Detta kan få oss att se äldre ut än vi är och i vissa fall kan det orsaka ett intryck av oro, trötthet eller nedslagenhet utan att vi på något sätt upplever denna sinnestämning.
Behandling med Botox/Azzalure är många gånger en mycket effektiv metod för att minska rynkor i ansiktet och lämpas sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan och vid ögonens utkanter (kråksparkar). Man kan också öppna upp blicken och göra ett ögonbrynslyft samt ta bort ”strängar” på halsen Vissa specialområden som överläpp, munvinklar, haka och rynkor på näsan kan behandlas.

Hur fungerar muskelavslappnande medel?
Vi arbetar med bl.a. Botox som har använts inom sjukvården i över 20 år. Botulinumtoxin (Botox/Azzalure)  tillverkas i laboratoriemiljö och injiceras för att tillfälligt blockera impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna som orsakar linjer och rynkor. På så sätt kan inte musklerna dras samman vilket betyder att huden slätas ut. Rynkor och linjer minskar. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt.

Både läkemdelet Botox och Azzalure  är en mycket försvagad form av giftet botulinumtoxin A.

Behandling med muskelavslappnande medel (Botox/Azzalure)
Behandling  är inte särskilt smärtsam eftersom den sker med en mycket tunn nål. Oftast syns inte behandlingen med Botox men någon enstaka gång kan man få ett blåmärke som behöver sminkas över. Effekten kommer inom några dagar och sitter i 3-6 månader. På Svenska Hudvårdskliniken ingår alltid en kostnadsfri påfyllning/korrigering inom 3 veckor. .

Rynkor som man har i avspänt tillstånd i ansiktet behandlas bäst med Fillers, liksom nerdragna mungipor och haka, se vidare information under Fillers.

 

 


Share This