Bröstförstorig med kroppseget fett – BEAULI

Body Jet är en unik metod att utföra bröstförstoring genom att med den nya fettsugningsmetoden, Body Jet, tar tillvara på ditt kroppsegna fett, rena det och därefter använda fettcellerna för transplantation in i brösten. På detta sätt får man en naturlig bröstförstoring med kroppens eget material och kan undvika främmande material i kroppen. Metoden kallas även  BEAULI (Breast augmentation by lipotransfer)

Body Jet lämpar sig för den som vill genomföra en naturlig bröstförstoring, önskar göra ett minilyft eller få assymetriska bröst mer jämnstora.

Hur går det till ?

Man börjar med att ta ut fettceller med Body Jet fettsugning. Denna metod är unik då den med en vattenstråle slår loss fettet vilket  är skonsam mot fettcellerna så att 60-80% av fettcellerna överlever transplantationen. Fettcellerna samlas upp i en collector, renas och förs sedan in i brösten med ett speciellt instrument.

Ingreppet räknas som minimalinvasivt då endast mindre ärr efter instick för fettsugningen och injektionen kommer ses efteråt.

Efter Operationen

Fettcellerna som transplanterats är känsliga för både tryck och kyla och efter operationen är det viktigt att använda en mjuk bh, hålla brösten varma med tex fetvadd samt inte motionera på ett par veckor. Ingreppet är mer skonsamt än traditionella implantat , man upplever oftast mindre smärta och kommer snabbare tillbaka till arbetet.

Fördelar med Body Jet är att man minskar biverkningarna och problem som infektioner och kapselbildning som ses vid  traditionella implantat. I studier har man visat att ca 60-70 % av de transplanterade fettcellerna överlever efter en fettransplantation med Body Jet. Erfarenhetsmässigt vet vi att resultaten varierar från individ till individ pga olika förutsättningar för kroppen att kunna hantera ett transplantat. Med hänsyn taget till detta kan inga garantier utlämnas hur många procent av transplantatet som överlever. Body Jet ger bröstförstoring på mellan 1/2-1 kupstorlek. Om större storlek önskas kan behandlingen göras i 2 seanser med en andra fettransplantation tidigast 3 månader efter den första operationen.
Metoden används även för rekonstruktiv kirurgi efter tex bröstcancer och flera studier pågår.

Prenumerera på vårat nyhetsbrev!

 

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi skickar regelbundet ut nyheter, erbjudanden och annan intressant information. Du kan när som helst avregistrera din prenumeration. 

Du lyckades! Kontrollera din inkorg för att bekräfta.

Share This