Muskelavslappnande medel – reducerar rynkor och fina linjer

Varje gång du skrattar, blir arg eller kisar spänns den underliggande ansiktsmuskulaturen vilket framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Då hudens elasticitet minskar, som ett resultat av stigande ålder, tenderar dessa uttrycksrynkor och linjer att bli kvar och synas även efter ansiktsuttrycket övergått. Detta kan få oss att se äldre ut än vi är och i vissa fall kan det orsaka ett intryck av oro, trötthet eller nedslagenhet utan att vi på något sätt upplever denna sinnestämning.

Information om behandling:

Utförs i: Alla kliniker

Ingår: Trygghetsgaranti

Pris från: 1200:-

Minska ansiktsmuskulaturens aktivitet

Rynkor som orsakas av upprepande mimik kan minskas genom att få muskulaturen att slappna av med hjälp av injektioner av muselavlappnande medel som botulinumtoxin

Hur fungerar muskelavslappnande medel?

Vi arbetar med boulinumtoxin som har använts inom sjukvården i över 20 år. Botulinumtoxin tillverkas i laboratoriemiljö och injiceras för att tillfälligt blockera impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna som orsakar linjer och rynkor. På så sätt kan inte musklerna dras samman vilket betyder att huden slätas ut. Rynkor och linjer minskar. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt..

Behandling med muskelavslappnande medel

Behandling  är inte särskilt smärtsam eftersom den sker med en mycket tunn nål. Oftast syns inte behandlingen med Botox men någon enstaka gång kan man få ett blåmärke som behöver sminkas över. Effekten kommer inom några dagar och sitter i 3-6 månader. På Svenska Hudvårdskliniken ingår alltid en kostnadsfri påfyllning/korrigering inom 3 veckor.

Copyright 2019 Svenska Hudvårdkliniken.
Svenska Hudvårdskliniken ägs och drivs av Clinic Visage Scandinavia AB.

Stäng meny