Lipolys – fettreduktion med injektion.

Lipolys är en injektionsbehandling där man genom att injicera ett medel (Aqualyx) i fettvävnaden, Intralipoterapi, åstadkommer en reaktion som förstör fettcellerna och på detta sätt minskar mängden fettvävnad i det behandlade området. Lipolys är en behandling som utförts i många länder sedan ca 10 år. Ursprunget var ett ämne, fosfatidylcholin blandat med deoxycholat, som användes för att lösa upp fettembolier. Senare tids forskning har visat att det är deoxycholat som är det viktigaste ämnet för upplösning av fett. Vi arbetar nu med Aqualyx, ett medel godkänt av läkemdelsverket och CE -märkt. Aqualyx får endast användas av läkare med speciell utbildning.

Information om behandling:

Utförs i: Alla kliniker

Ingår: Trygghetsgaranti

Pris från: 1200:-

Behandling med Aqualyx – lipolys

Lämpliga områden att behandla med lipolys är kärlekshandtag, haka, nacke (buffalo hump),  mage och in- och utsida lår. Men även så kallad lipom (fettknutor) passar bra för lipolysbehandling. Personen som ska behandlas bör vara frisk och inte gravid eller ammande. Tillsammans med vår läkare går ni igenom vilka områden som ska behandlas. Med en tunn nål injiceras medlet i underhudsfettet och behandlingen är snabb och nästintill smärtfri.

Efter behandlingen

Ganska snart efter behandlingen kan man uppleva en svullnad och även klåda och ömhet över det behandlade området. Reaktionen liknar den vid fettsugning och fettfrysning då kroppen reagerar med inflammation då de förstörda fettcellerna ska transporteras bort.

En behandling gör att ca 10-40% av fettet i det behandlade området försvinner. En ny behnadling kan genomföras efter ca 3 veckor och det slutliga resultatet syns efter ca 2 månader.

Vanligtvis krävs 1-4 behandlingar.  

Copyright 2019 Svenska Hudvårdkliniken.
Svenska Hudvårdskliniken ägs och drivs av Clinic Visage Scandinavia AB.

Stäng meny