Ögonlocksoperation

Estetisk kirurgi för att åstadkomma ett yngre och piggare utseende kring ögonen är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen, som utförs på medelålders patienter. Ibland genomförs ögonlocksoperationer även på yngre patienter, som vill åtgärda ett trött och svullet utseende som kan bero på arvsanlag.

Information om behandling:

Utförs i: Alla kliniker

Ingår: Trygghetsgaranti

Pris från: 23000:-

Om Ögonlocksoperation:

Åldrandeprocessen innebär att huden förändras med sämre elasticitet och ett tilltagande hudöverskott. Den sämre elasticiteten i vävnaderna gör att det fett som omger ögat buktar ut. Hur de övre ögonlocken ser ut har också ett klart samband med den tilltagande överskottshuden i pannan och en sänkning av ögonbrynen.

Första gången du besöker oss går vi igenom dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor. vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar. Det här första besöket är alltid kostnadsfritt.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid . Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Hur går en ögonlocksoperation till?

På operationsdagen träffar du din kirurg igen, som fotograferar operationsområdet.
Operationen sker i lokalbedövning och tar cirka en till en och en halv timme. Vid övre ögonlocksplastik läggs snittet i globvecket och en hudoval avlägsnas.

Efter operationen får du ligga kvar och vila på kliniken ett par timmar .

Du kommer att känna en dunkande ömhet i ögonen när lokalbedövningen har släppt, men det är ingen intensiv smärta. Redan ett par timmar efter ingreppet kommer du att få blåmärken, det är helt normalt. Men ta gärna med ett par mörka glasögon som du kan bära när det är dags att gå hem. Det dröjer inte mer än 2-3 dagar förrän dina blåmärken skiftar färg till en mer gulaktig ton och efter 10–14 dagar har de i stort sett försvunnit.

Det uppstår också en svullnad som finns kvar några dagar efter ingreppet, under den första tiden kan du även uppleva en viss känselnedsättning i ögonfransarna. Det är också något som brukar gå över snabbt.

Ibland kan det uppstå en mindre blodutgjutelse i ögonvitan, som kan finnas kvar upp till tre veckor. Likaså brukar man känna en viss stelhet och dragningskänsla som finns kvar ett tag efter att stygnen har tagits bort.

Efter fyra till sju dagar kommer du på återbesök

för att ta bort stygnen, men självklart är du välkommen att höra av dig till oss tidigare.

Du kan arbeta redan dagen efter operationen, men de flesta brukar vara borta från arbetet ett par veckor av sociala skäl. Du bör inte köra bil de närmaste 24 timmarna efter operationen. En del patienter upplever att det är besvärligt att läsa den första veckan efter operationen, men dessa besvär försvinner snabbt.

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Vi rekommenderar att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter under ett par veckor, däremot får du gärna ta lugna promenader. Undvik också att sola ärren.

Även om slutresultatet går att bedöma tidigast efter sex månader kommer du att se en förbättring redan när vi tar bort stygnen. Men det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Resultatet varierar mellan olika människor beroende på såväl skillnader i arvsanlag som hudens elasticitet. Ärren blir vanligtvis väldigt diskreta. Det pratar vi igenom inför operationen, både vid den kostnadsfria konsultationen och de förberedande samtalen med din kirurg.

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Copyright 2019 Svenska Hudvårdkliniken.
Svenska Hudvårdskliniken ägs och drivs av Clinic Visage Scandinavia AB.

Stäng meny