PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma)

-är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar (trombocyter) stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt.

Med PRP behandlingar får man nytt liv i hud och  resultatet ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. Vid behandling i hårbotten får man nytt liv svaga hårsäckar.


Hur fungerar PRP?

PRP är en naturlig anti-age behandling där vävnaden hämtas från den egna kroppen. Genom att injicera patientens egna blod ökar cellförnyelsen och produktionen av kroppens egna kollagen som ger ett ungdomligare utseende.
Blodplättars/trombocyters huvudsakliga uppgift är att stoppa blödningar och laga de öppna sår som uppstår i kroppens blodkärl. De styr blodets koagulering genom att skapa en koagel som täpper igen såret och vid tillväxten finns stamceller som genom en process stimulerar till tillväxt, celldelning och förökning för att återuppbygga fina kärl.

Genom att injicera patientens egna blod ökar cellförnyelsen och produktionen av kroppens egna kollagen som ger ett ungdomligare utseende.
Blodplättars/trombocyters huvudsakliga uppgift är att stoppa blödningar och laga de öppna sår som uppstår i kroppens blodkärl. De styr blodets koagulering genom att skapa en koagel som täpper igen såret och vid tillväxten finns stamceller som genom en process stimulerar till tillväxt, celldelning och förökning för att återuppbygga fina kärl.

SÅ HÄR GÅR EN BEHANDLING TILL;

En behandling genomförs genom att man tar en viss mängd blod, ungefär som vid ett vanligt blodprov. Blodet centrifugeras i en centrifug för att separera plasma från röda blodkroppar under ca 6 minuter och därefter överförs plasman till ett annat provrör. De koncentrerade blodplättarna är fler än i det naturliga blodet och ökar läkningsprocessen i huden. Den trombocytrika plasman injiceras därefter i de områden man vill behandla.

VAD HÄNDER EFTER EN BEHANDLING?

Eftersom behandlingen endast består av kroppens egna celler och inte innehåller några läkemedel eller kemikalier är risken för biverkningar väldigt låg. Lättare svullnad och/eller blåmärken och pirrningar kan uppstå. Vi rekommenderar att man avstår från fysisk ansträngning 24 timmar efter behandling.

Utrustningen från PRP är FDA-godkänd för att behandla ett brett register av områden på alla hudtyper. Hur lång tid behandlingen tar beror på hur pass stort området som ska behandlas är. I samband med din kostnadsfria konsultation kommer din sjuksköterska ge dig all information kring PRP och behandlingstiden.


PRP-behandlingen ger inga biverkningar eftersom behandlingen består av kroppens egna celler och inte innehåller några läkemedel eller kemikalier. Man kan bli lite röd, få blåmärken och  förnimma en viss värmekänsla i det behandlade området direkt efteråt.



För hudföryngring behövs 2 och ibland 3 behandlingar med 4 veckors mellanrum, för bästa resultat. Man kan sen göra en ny behandling efter 12-18 månader och tidigare ifall man önskar.

Vid behandling av hårbotten krävs flera behandlingar (ca 4-6st) för att uppnå önskat resultat. Det är endast områden med kvarvarande hårsäckar som svarar på behandlingen.

 

Från Dig själv * Till Dig själv

 

 

 

 

 

Områden som man behandla med PRP :

 

• Ögonområdet
• Kinder och haka
• Käklinjen
• Bröst och dekolletage
• Händer och armar
• Hårbotten
• Eventuellt andra problemområden, kontakta oss gärna för en konsultation

 

 

 

 

Share This